Konserter i Giresta kyrka Våren 2024

Nu kan du köpa säsongsbiljett med rabatt – Tre konserter för bara 400 kr!

Stipendiatkonsert: Johanna Wallroth

16 mars kl. 16.00

Sopranen Johanna Wallroth trädde fram i rampljuset 2019 då hon vann första pris i Mirjam Helin International Singing Competition. 2021 mottog hon det eftertraktade Birgit Nilsson-stipendiet. Som Klassiska artisten i P2 2022/23 och 2023/24 medverkar Johanna i ett flertal konserter med Sveriges Radios Symfoniorkester i en bred repertoar, från Alban Bergs Sju tidiga sånger med chefsdirigent Daniel Harding till Mozart-arior med Martin Fröst och Franz Schuberts Mässa Ess-dur med András Schiff. Att säga att Johanna redan fått sitt stora genombrott på den internationella scenen är alltså ingen överdrift!
Läs mer…

Operahögskolans elever

6 april kl. 16.00

Även detta år kan vi välkomna det säkra vårtecken som brukar vara SKH Operas (f.d. Operahögskolan) studentkonsert i Giresta Kyrka. Gästspelet är en mångårig och mycket uppskattad tradition som genomfördes första gången redan 1990. Sångarna tar med sin ungdomliga entusiasm och tekniska briljans oss med på en resa i operans värld med vissa avsteg till romansernas lite mera finstämda uttrycksform. Konserterna ger publiken en unik chans att möta morgondagens operastjärnor. Medverkande artister publiceras i februari/mars.
Läs mer…

Amalie Stalheim och David Huang

11 maj kl. 16.00

Vårsäsongen avslutas med ett mästarmöte mellan två av Sveriges just nu allra hetaste artister: cellisten Amalie Stalheim och pianisten David Huang, båda vinnare av Solistpriset och Girestastipendiater!
Läs mer…

*
Västerlövsta kyrka lördag 4 maj kl. 16.00
Unga ukrainska pianotalanger
ROMAN FEDIURKO och ANTON BONDARENKO
*

www.vasterlofsta.se